Грижа за Ръце и Крака

Как да съхраним красотата на удължените нокти

Грижа за Ръце и Крака, Как да съхраним красотата на удължените нокти

Грижа за Ръце и Крака, Как да съхраним красотата на удължените нокти

Грижа за Ръце и Крака, Как да съхраним красотата на удължените нокти

Грижа за Ръце и Крака, Как да съхраним красотата на удължените нокти

За да изглеждат удължените нокти привлекателни е необходимо да се придържаме към няколко специфични правила.

Не бива да използвате ноктите за сваляне на стикери, издърпване на щепсел, или отваряне на опаковка.
Внимателно отваряйте вратите на автомобила, за да не се счупят ноктите – това е достатъчно неприятно усещане.


Не подлагайте ноктите на силен натиск, когато натискате бутоните на телефона, асансьора или на клавиатурата.

Ако сте се подложили на удължаване за първи път, бъдете особено внимателни при извършването на домакинските си задължения.

Не излагайте ноктите на пряка топлина при готвене. Изкуствените нокти няма да издържат на високата температура и започват да се топят и почерняват.

При вдигането на тежести във фитнеса е необходимо да сте особено внимателни. Миенето на съдове и другите домашни задачи е най-добре да изпълнявате с плътни гумени ръкавици.

Трябва своевременно да направите корекция – това е обезателно условие в грижата за удължените нокти. Тя обичайно се прави на 3-4 седмици, но това зависи конкретно от скоростта на растеж на нокътните пластини. Специалистът, който ще направи процедурата ще ви посъветва на колко време е добре да правите корекция.

Не сваляйте сами изкуствените нокти. Свалянето, както и процеса на удължаване е много важен и може да се отрази негативно на здравето на собствените ви нокти. Ако по изкуствените нокти се появяват пукнатини, не сваляйте сами покритието. Идете право в салона и направете корекция.

Необходимо е да се придържате към тези правила, за да не създадете проблеми на естествените си нокти, които да станат тънки и чувствителни.

Изкуствените нокти могат да се пилят самостоятелно, но така че краищата не се разделят. Важно условие е пиличката за нокти те е метална.


Kozmetikata.com


Абонамент

От форума