Грижа за Ръце и Крака

Как да направим сух маникюр у дома

Грижа за Ръце и Крака, Как да направим сух маникюр у дома

Грижа за Ръце и Крака, Как да направим сух маникюр у дома

Грижа за Ръце и Крака, Как да направим сух маникюр у дома

Грижа за Ръце и Крака, Как да направим сух маникюр у дома

Грижа за Ръце и Крака, Как да направим сух маникюр у дома

Названието си този маникюр получава за това, че по време на процедурата ръцете не е необходимо да се потапят във вода – кутикулите се омекотяват и се отстраняват с помощта на специални средства.

Необходими инструменти и средства
Ножици за маникюр, няма да са необходими, обичайните – още по-малко. А нокторезачка може да използвате, ако имате стърчащи кожички. Само следете затова, да са качествени и остри, иначе рискувате да развалите ноктите и околонокътните ложи.

На разположение е необходимо да имате две пили за нокти, дебела и тънка. Първата е нужна, за да се придаде на ноктите основна форма, но без да се обработват краищата им. За това е необходима тънката.

Необходимо е да имате или пръчица от портокалово дърво, или метална лопатка. Тези инструменти служат за обработването на кутикулите.

Не забравяте за хартиени и памучни салфетки.

Естествено, лакочистител - при правенето на маникюр, няма как да го пропуснете. За предпочитане са тези, които имат етерични масла и екстракти за допълнителна грижа за кожата. Може даже да се използват специални напоени салфетки. За изтощени и чупливи нокти са подходящи средства, които съдържат овлажняващи компоненти.

Основата (прозрачна или с розов оттенък) е особено необходима, ако основния тон на лака е тъмен – тя защитава пластините от цветните пигменти, които се съдържат в лака и предизвикват пожълтяването им. Особено подходящи са средствата, които съдържат витамини, калций и протеини.

Лак за нокти

Фиксатор, които защитава от надрасквания, а също прави и цвета по-наситен.

Техника за създаване
Преди да оцветим ноктите е необходимо да ги подготвим. В идеалния случай (когато имате време) старият лак трябва да се свали ден преди процедурата, за да имат възможности ноктите да подишат.

Преди да придадем необходимата форма, е най-добре отначало да ги изправим – от правоъгълна форма е много по-лесно после да се постигнат и останалите форми, а и по този начин ноктите се повреждат по-малко. След това с помощта на тънката пиличка придайте на ноктите окончателната желана форма. Завършете, като прокарате възглавничката на палеца си по повърхността на всички нокти отгоре надолу – краят им трябва да е гладък.

След това може да започнете с отстраняването на кутикулите. Нанесете средство за премахване по овала на околонокътните ложи и оставете така от 2 до 5 минути. Тъпият край на дървената пръчица или лопатката внимателно плъзнете от края към основата на на около нокътната ложа. След няколко минути може окончателно да махнете средството и с острия край на пръчицата да махнете остатъците от кожички. След отстраняването им следва добре да почистите ноктите от остатъците от препарата с помощта на памук, напоен в подхранващо средство – мляко или лосион.

Нанесете на сухите и чисти нокти основата – една капка поставете в средата на нокътя и я разпределете с четчицата по цялата повърхност. Когато основата изсъхне, може да нанесете и самият лак.

Имайте предвид, че четчицата с лак не трябва да поставите в самата основа на ноктите, а малко по-нагоре. С едно движение прокарайте линия от основата до края в средата на нокътя. По същия начин направете и останалите отляво и отдясно докато оцветите цялата пластина.

Колко слоя е необходимо да нанесете зависи единствено от лака, който използвате, от неговия цвят, текстура и качество. Обикновено са необходими 2-3 слоя. Първият слой изсъхва след 10-15 секунди, втория след около минута-две, а третият съхне в продължение на 5-10 минути.

Kozmetikata.com


Абонамент

От форума