Грижа за Ръце и Крака

4 прекрасни стъпки към лятото

Или няколко варианта за идеален педикюр
Грижа за Ръце и Крака, 4 прекрасни стъпки към лятото

Грижа за Ръце и Крака, 4 прекрасни стъпки към лятото

Грижа за Ръце и Крака, 4 прекрасни стъпки към лятото

Грижа за Ръце и Крака, 4 прекрасни стъпки към лятото

Грижа за Ръце и Крака, 4 прекрасни стъпки към лятото

През лятото повечето жени отделят особено внимание на красотата на своите крака и се стараят  да ги поддържат постоянно, в домашни условия. Уверени сме, че педикюрът не е от най-лесните процедури и затова е добре да се обърнем към специалист. Спектърът от услуги е огромен – освен класическия педикюр, може да получите СПА или апаратен педикюр. Подробно за тези варианти ще разкажем в следващите редове.

Идеалният педикюр
Крачетата ни издържат непосилно натоварване ежедневно, и от година на година. Те изтърпяват и неудобните обувки, и високите токове и дължите разстояния. Затова е добре поне веднъж в месеца да им посвещаваме достатъчно време и да си направим качествен педикюр. Както е известно женският образ трябва да е цялостен и завършен, затова поддържаните стъпала – са един от важните елементи в грижата за себе си.

Особено това важи за летните месеци когато ни се иска да обуем красиви и ярки сандали с открити пети и пръсти. Но за това е необходимо ноктите ни да са оформени и лакирани, а петите почистени и гладки. Съществуват няколко основни варианта, които се предлагат в съвременните козметични салони.

Класически педикюр
Към този тип се отнася традиционния къс педикюр. Той е подходящ за жените-перфекционисти, тъй като по време на процедурата се отстраняват всички слоеве с мъртви клетки, както и удебелявания на кожата и мазоли.

За отстраняването на кутикулите се използват специални ножички, а след това кожата на стъпалата се обработва с помощта на пиличка за педикюр. Облекчение след такава процедура е несравнимо. Отдавна е известно, че на стъпалата се намират огромен брой нервни окончания, които стигат до всички органи.

След такъв традиционен професионален маникюр може да се наслаждавате на лека и безболезнена походка дори на високи токчета.

Европейски педикюр
Този вид педикюр е за дамите с изключително поддържани стъпала, които редовно поддържат състоянието на стъпалата си, както в салон, така и у дома. По време на процедурата не се изрязват кутикулите, а се обработват със специална дървена пръчица. Въпреки това тази процедура е необходимо да се прави редовно.

СПА педикюр
Това е великолепен начин за отпускане и наслада, освен, че крачетата ви получават невероятно приятни процедури – масаж, обвивания и маски. Въпреки това, специалистите потвърждават, че такъв вид педикюр е "допълнителен", но не и основен. Ако краката ви се  нуждаят от основно почистване на мъртвите клетки е препоръчително първо да се направи класически и едва тогава СПА-педикюр.
 
Апаратен педикюр
Апаратният педикюр е такъв вид, при който по време на процедурата се използват инструменти. Затова напълно се изключват порязвания при хора, които има изключително чувствителна кожа. Този вид се смята за щадящ.
Завършекът при всички тези видове е един и същ – украсяване на ноктите – цвят по избор, блед и нежен или ярък и привличащ. Красив финал на една приятна процедура.

Kozmetikata.com


Абонамент

От форума