Грижа за Ръце и Крака

Практичният подарък - пиличка за нокти

Грижа за Ръце и Крака, Практичният подарък - пиличка за нокти

Грижа за Ръце и Крака, Практичният подарък - пиличка за нокти

Грижа за Ръце и Крака, Практичният подарък - пиличка за нокти

Грижа за Ръце и Крака, Практичният подарък - пиличка за нокти

Грижа за Ръце и Крака, Практичният подарък - пиличка за нокти

Подаръците са възможно най-разнообразни. Скъпи и не толкова, практични и епатажни, със смисъл и от неистово желание. А може ли да подарим пиличка за нокти? Изглежда, че не е нито скъп, нито голям подарък... Естествено, че може и даже е препоръчително.

Пилата е едно от средствата, които помагат на жената да е  красива, защото ръцете и ноктите са визитната й картичка. Днес това приспособление е и практично, и многофункционално, и красиво.

Разнообразието на пилички
При избора на такъв подарък имайте предвид, че за различните нокти е подходящ и различен вид пиличка. За удължени нокти са подходящи едрозърнестите повърхности на пилата. За естествените – пилички на основата на картон, гума или стъкло. Металните не е препоръчително да се използват, тъй като разцепват ноктите и разрушават структурата им.

Ако ноктите са твърди, то може да подарите диамантена, сапфирена или рубинова пиличка. Ако ноктите са крехки и чупливи, то най-подходящи са пиличките, произведени от релефна хартия или керамика. Последните внимателно придават на ноктите нужната форма. Също така за прекалено чувствителни и много тънки нокти е необходимо да се подбират кристални пили с дребно зърнеста повърхност.

Избор на пиличка
Изборът на пиличка за нокти изглежда лесен, но всъщност е доста отговорно.
Различните по форма пилички решават различни задачи. С помощта на едра пиличка може да се промени дължината на ноктите. А с помощта на по-малка да им се придаде желаната форма.
Практически всички пилички имат еднакви параметри
– дължина между 17 и 18 см и 1.5 до 2 см ширина. Въпреки това на пазара може да откриете и по-миниатюрни варианти. Или такива с извита форма.

Грижа за пиличката
При покупката на пиличка е необходимо да обърнете внимание за какъв срок е предназначена тя – месец, година, две или повече. Въпреки, че продължителността на живот на пиличката зависи от полаганите грижи за нея.
След ползване винаги е необходимо да се почиства
, тоест да е измива с топла вода и сапун
Пиличките на хартиена основа се почистват със суха твърда четка
Изделията, които са създадени на основата на полиуретана не понасят съприкосновение с вода и стерилизация.
Кристална пиличка не се боят от вода или други дезинфектиращи течности. Може да я миете, стерилизирате и преварявате.
Много лесно се смята поддържането на пиличката от стъкло
. Въпреки това не бива да я преварявате във вода.

Няколко съвета при покупка
При покупка на подарък – пиличка е необходимо да попитате продавача за сертификат за качество. Некачествената пиличка може да причини непоправими разрушения на ноктите и кожата на ръцете. Става въпрос затова, че в състава й може да има съдържание на метали, като кадмий, олово, никел. При съприкосновение с кожата на пръстите заради превишение на допустимите норми на тези метали понякога се получават инфекциозни хронични заболявания. 

Също така, при покупката е необходимо да обърнете внимание на степента на абразивност, тоест грапавостта и твърдостта й. Степента на абразивност се измерва в гритове – колкото повече е грита, толкова повече е мека пиличката и обратното.
Пиличките с абразивност от 100 до 800 грита са предназначени за обработка
на изкуствените нокти. От 180 - 240 грита – за естествени. От 240 до 500 грита – за шлифоване. Пиличките с повече от 1000 грита служат за полиране.

Kozmetikata.com


Абонамент

От форума