Грижа за Ръце и Крака

Изпотяване на дланите

Може ли да се премахне
Грижа за Ръце и Крака, Изпотяване на дланите

Грижа за Ръце и Крака, Изпотяване на дланите

Грижа за Ръце и Крака, Изпотяване на дланите

Грижа за Ръце и Крака, Изпотяване на дланите

Повишеното потене на ръцете или така наречената хиперхидроза е достатъчно разпространено и много неприятно явление. Тя се определя не толкова като явление, колкото като заболяване, чиито причини са заложени в генетичния код и се предават по наследство, под микроскопа на дерматолога или при психоаналитика. Независимо от техния произход тя трябва да бъде лекувана.

Изпотяването по своята същност е основано на обикновени гъбички, които могат да бъдат премахнати, въпреки че не винаги това се случва бързо. Потенето на дланите може да е наследствено ли да се предаде чрез предаването на предмети в бита. Заболяването може да възникне и в резултата на прекомерната възбудимост на нервната система. Наследствените разновидности на заболяването се лекуват по-трудно, а понякога хората опитват всевъзможни начини, но те се оказват безполезни.

Хората, които имат този проблем, се притесняват най-много за социалната страна на явлението. Какво впечатление създава студент на изпит или секретарката, която работи с документи, които трябва да изглеждат по надлежен начин? Същото се отнася за хората с професии изискващи прецизност като тези на хирурга, музиканта, ювелира ... Въпреки, че прекомерното изпотяване на ръцете може да доведе и до по-болезнени симптоми, като ожулвания, обриви и мирис. Затова е необходимо да се спазват правила за хигиена, като се използват различни препарати за намаляване на изпотяването и предотвратяването на усложнения и неприятни последствия.

Методи на лечение
Днес са установени различни начини за лечение на хипеххидрозата с прилагане на лекарствени средства, фитотерапия или народна медици. В някои случаи е необходима и оперативна намеса. Истината е, че всяко хирургическо вмешателство в човешкия организъм е свързано с определен риск.

Един от най-разпространените днес козметични методи за отстраняването на хиперхидрозата е прилагането на инжекции с ботокс. Той се вкарва посредством тънка игла, което изключва необходимостта от анестезия и самият процес протича практически безболезнено.

Първоначално една процедура е достатъчна, за да премахне за продължително време проблема с прекомерното потене. Ефектът от инжекцията продължава за осем месеца.

Друг ефективен метод, който се прилага успешно е йонизацията. Ръцете се поставят в съд с малко количество специално приготвена вода, обогатена с йони и затова се пропуска по-лесно електрическия ток. Процедурата се извършва в дерматологични кабинети, като са необходими седем или осем сеанса в продължение на три седмици. Този тип лечение обаче е противопоказен за бременни и за хора с поставени пейсмейкъри на сърцето.

Съществуват и козметични продукти, които премахват изпотяването от 7 до 10 дни, като например
Odorex Deo спрей против изпотяване за ръце и мишници от Biotrade. Уникалният механизъм на действие на Одорекс део блокира само свръхактивните потни жлези, без да влияе върху общата терморегулация на организма. Съдържа антибактериална съставка, която предпазва кожата от развитие на бактерии, причиняващи неприятна миризма.

Kozmetikata.com


Абонамент

От форума